Καιρός ΑΘΗΝΑ : Που χιονίζει ΤΩΡΑ – ΟΑΣΑ

0
152

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν από την κακοκαιρία οι κάτοικοι της Δροσιάς, της Ροδόπολης, της Σταματάς και της Άνοιξης. Ο όγκος του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ώρες δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Eκτός από ελάχιστους κεντρικούς δρόμους που τα εκχιονιστικα μηχανήματα κατάφερνα να τους κρατήσουν ανοιχτούς, οι υπόλοιποι δρόμοι είναι σκεπασμένοι με χιόνι, με τα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα και τους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους.

Οι περισσότερες από 200 πτώσεις δέντρων, με πολλά από αυτά να πέφτουν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και να προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δρόμοι.

Από τις πτώσεις των δέντρων έχουν υπάρξει και καταστροφές σε οχήματα κατοίκων.

Με το πρώτο φως της ημέρας κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και με φτυάρια προσπαθούν να ανοίξουν διόδους έτσι ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Καιρός ΑΘΗΝΑ : Που χιονίζει ΤΩΡΑ – ΟΑΣΑ – Τι ισχύει με τα δρομολόγια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΣΑ στην οποία αναφέρει: «Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα ΜΜΜ.

Μετρό-Ηλεκτρικός
Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τραμ

Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και σήμερα σε όλη την Αττική καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 7.00.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές».

ΟΑΕΔ: Νέα αίτηση για το βοήθημα ανεργίας

Συντάξεις και αυξήσεις με αναδρομικά ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ έως 7.000 ευρώ – 534 ευρώ επίδομα

Πληρωμή συντάξεων Ενστόλων, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ – 534 ευρώ επίδομα

Πηγή: tilegrafimanews.gr