Καιρός: Με θερμοκρασίες καλοκαιριού το Πάσχα

0
186
καιρός-με-θερμοκρασίες-καλοκαιριού-τ

Καιρός: Με θερμοκρασίες καλοκαιριού το Πάσχα – Θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός τώρα: Πάσχα με καλοκαιρινό καιρό θα κάνουμε, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 32 και 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα υπάρχει και αφρικανική σκόνη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη στο Facebook:

«ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου επηρεάζοντας και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές.

Χαρακτηριστικό αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής θα είναι και οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες δηλαδή οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί όπου στις περισσότερες περιοχές θα βρεθούν κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου. Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (πορτοκαλί – κόκκινες αποχρώσεις) ενώ στους επόμενους χάρτες τις μέγιστες θερμοκρασίες από αύριο Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 32 και 34 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας ενώ δεν θα απουσιάζουν οι αραιές συννεφιές όπως επίσης και η αφρικανική σκόνη».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr