Καιρός: Σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες παραμένει η χώρα

0
157
καιρός-σε-υψηλές-για-την-εποχή-θερμοκρ

Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο το πρωί, καθώς από το μεσημέρι και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα δυτικά ηπειρωτικά όμως και στα νησιά του Αιγαίου, ο ήλιος θα κυριαρχήσει με λίγη μόνο αραιή συννεφιά.

Από τις χαμηλές φθινοπωρινές θερμοκρασίες το πρωί, ο ήλιος θα καταφέρει να ανεβάσει τη θερμοκρασία το μεσημέρι λίγο ακόμα συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Αναμένεται λοιπόν ο υδράργυρος να φτάσει τους 27-30 στα βόρεια, 29-32 στα δυτικά και 31-32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στη νησιωτική χώρα οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 27-29 τοπικά σε Κρήτη και Ρόδο και 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και μόνο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες όμως γρήγορα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-32 βαθμούς , με βόρειους ανέμους 2-3 μποφόρ Σαρωνικό και 3-5 στον Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-29 βαθμούς και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις, θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr