Καιρός: συννεφιά

0
203

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία).

Ο καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη (μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας στη βόρεια Κρήτη). Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς σε μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς σε μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Πηγή: tilegrafimanews.gr