Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

0
126
κακοκαιρία-μπάλλος-εκκενώθηκαν-σ

Από νωρίς είχαν αναφερθεί προβλήματα στην Ολυμπιάδα, του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ενώ είχε κλείσει και ο δρόμος προς το Σταυρό λόγω της υπερχείλισης του ρέματος. Ωστόσο, η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα «φούσκωσε» τους δύο χείμαρρους που περνούν μέσα από το χωριό και εκκενώθηκαν τα γύρω σπίτια.

Οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις κατοικίες τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής όπου και φιλοξενούνται. Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Ολυμπιάδας ανέφεραν στο halkidikinews.gr πως «αν δεν σταματήσει σύντομα η βροχή θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και στα σπίτια».

Παρά τις προσπάθειες των αρχών που νωρίτερα με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου δημιούργησαν αναχώματα για να συγκρατήσουν το νερό, τώρα απειλούν να πλημμυρίσουν και να ξεχυθούν στο χωριό.

Ο “Μπάλλος” σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 30 κλήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έπειτα από υπερχείλιση ρέματος.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έλαβαν στα κινητά του νέο μήνυμα από το 112 με οδηγίες αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία. Μέσω του μηνύματος, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr