Κακοκαιρία «Eva»: Νέο μήνυμα από το «112» στη Δυτική Ελλάδα

0
115

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και του νότιου Ιονίου ενόψει της κακοκαιρίας «Eva». Το μήνυμα κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει από το πρωί του Σαββάτου μεγάλο μέρος της χώρας.

Νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Ηπείρου και του βόρειου Ιονίου.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός από αύριο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρουν μεγάλα ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Ακόμα, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τους χειμάρρους, να μην τους διασχίζουν για κανένα λόγο και σε παρόμοια περίπτωση να καταφεύγουν στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρμόδιων φορέων υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr