Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Θεσσαλία – Ξεριζώθηκαν δέντρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

0
157
κακοκαιρία-σοβαρά-προβλήματα-στην-θε

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Θεσσαλία – Ξεριζώθηκαν δέντρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδήσεις: Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το karditsalive.net, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος ανέφερε πως οι καταστροφές των καλλιεργειών στα χωριά Παλιούρι, Καλλιφώνι, Ζαΐμι, Πτελοπούλα, Μέλισσα, Πρόδρομος, Μυρίνη και Μακρυχώρι είναι ολικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Αργυρόπουλος, τα 13.000 στρέμματα που καλλιεργούνται στο Μακρυχώρι έμειναν σκέτο χώμα. Πρόκειται για καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και τριφυλλιού, κυρίως.

Ζημιές και σε μαντριά και σε οικίες

Παράλληλα, στις προαναφερόμενες κοινότητες έχουν σημειωθεί πάρα πολλές πτώσεις δέντρων αλλά πτώσεις σε κολώνες του ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών των περιοχών να αντιμετώπισαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Και πέρα από τις καλλιέργειες υπήρξαν προβλήματα σε μαντριά από όπου έφυγαν στέγες καθώς και ζημιές σε οικίες (στέγες, ηλιακούς θερμοσίφωνες κλπ) από την ένταση του φαινομένου.

Από την άλλη, στην πόλη τα φαινόμενα, όπως τόνισε στο karditsalive.net ο κ. Τσιάκος, είναι περιορισμένα και σε αυτό συνετέλεσε και το κλάδεμα δέντρων που έγινε από την Υπηρεσία Πρασίνου το προηγούμενο διάστημα.

Σφοδρή χαλαζόπτωση και στα Τρίκαλα

Επίσης, σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε χωριά στα Ανατολικά των Τρικάλων. Όπως κατέγραψε το trikalavoice στις φωτογραφίες παραπάνω, το χαλάζι ήταν σε μέγεθος καρυδιού.

Σάρωσε την περιοχή από τους Γεωργανάδες μέχρι το Πετρωτό καταστρέφοντας ολοσχερώς τις καλλιέργειες, με τους αγρότες να είναι σε απόγνωση καθώς τώρα περίμεναν να βγάλουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr