Καλάβρυτα: «Μην έχοντας να προτάξουν ρεαλιστική εναλλακτική επιμένουν στην τοξικότητα»

0
10

Ο πρωθυπουργός ανέφερε αρχικά πως «είμαι άνθρωπος που λατρεύω το βουνό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι τον τόπο σας και ως πρωθυπουργός».

Στα Καλάβρυτα περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει Ευρωεκλογών, με τον πρωθυπουργό, σε ομιλία που απηύθυνε σε πολίτες, να τονίζει πως «η δική μας προσοχή είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», ενώ εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως επιμένουν στην τοξικότητα, γιατί δεν έχουν να προτάξουν κάτι άλλο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε αρχικά πως «είμαι άνθρωπος που λατρεύω το βουνό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι τον τόπο σας και ως πρωθυπουργός», ενώ έκανε ειδική μνεία στις τοπικές αρχές: «Έχετε την τύχη να έχετε έναν δήμαρχο ο οποίος πήρε ένα εντυπωσιακό εκλογικό ποσοστό και όχι άδικα. Έχουμε μια άριστη συνεργασία, όπως και με τον περιφερειάρχη σας τον Νεκτάριο Φαρμάκη», είπε:

Η αναφορά Μητσοτάκη στον Κοντογεώργη

Και πρόσθεσε: «Και το λέω αυτό διότι μόνο όταν μπορούμε να συνεργαζόμαστε από κοινού κεντρική Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, με τον συντονισμό πάντα του γραφείου του Πρωθυπουργού και του Θανάση του Κοντογεώργη, ο οποίος και αυτός είναι άνθρωπος ο οποίος είναι δικός σας άνθρωπος. Έχετε την τύχη να τον έχετε στο Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό διευκολύνει, αυτό διευκολύνει πολύ τα πράγματα, αγαπητέ μου Δήμαρχε.

Για το χιονοδρομικό κέντρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει γίνει μια σημαντική επένδυση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο και μόνο αυτή η επένδυση αλλάζει την όψη του και το καθιστά έναν από τα κορυφαία, εάν όχι το κορυφαίο χιονοδρομικό, στην πατρίδα μας. Η εγκατάσταση αυτή πρέπει να αξιοποιείται όλο το χρόνο».

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει κατατεθεί μία ακόμα πρόταση στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για περαιτέρω επεμβάσεις στο χιονοδρομικό. Θα δούμε μαζί με την Υπουργό και μαζί με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης, τι δυνατότητες συμπληρωματικής επένδυσης μπορούμε να έχουμε στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Και το λέω αυτό γιατί μοιράζομαι μαζί σας την άποψη και του Δημάρχου και των εξαιρετικών ανθρώπων που διοικούν το χιονοδρομικό, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το βουνό μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο. Το χιονοδρομικό δεν αφορά μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο».

«Στόχος η μετατροπή των Καλαβρύτων σε τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο»
Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Η εγκατάσταση αυτή και η υποδομή αυτή πρέπει να μπορεί να αξιοποιείται όλο το χρόνο, είτε μιλάμε για ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, την άνοιξη, είτε μιλάμε για πεζοπορία, είτε μιλάμε για επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, είτε μιλάμε για άλλες δραστηριότητες βουνού.

Η δυνατότητα λοιπόν μετατροπής των Καλαβρύτων σε έναν προορισμό για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο απαιτεί πράγματι μια σημαντική επένδυση στο χιονοδρομικό, την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει και ανταπόκριση και τέτοια επιθυμία από την τοπική κοινωνία».

«Δεσμεύομαι ότι θα ξεκινήσει άμεσα η μελέτη για τον δρόμο»

«Δεύτερο ζήτημα είναι αυτό του δρόμου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το άκουγα και στο ραδιόφωνο, ξέρετε, όπως ερχόμουνα, έπιασα πάντα έναν τοπικό σταθμό και άκουγα τα συνεχή παράπονα για την ποιότητα του δρόμου.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω πολλά, παρά μόνο να σας δεσμευτώ ότι με τον έναν, με τον άλλον τρόπο θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα για να ξεκινήσει η μελέτη για το δρόμο.

Και ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για ωριμότητα, για ανάπτυξη της περιοχής χωρίς να έχουμε έναν δρόμο της προκοπής. Δεν συζητάμε εδώ πέρα προφανώς για κάποια δραματική καινούργια χάραξη. Συζητάμε όμως για πολλές παρεμβάσεις, ενδεχομένως παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο».

«Τρίτη παρατήρηση η Εστία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η οποία μπορεί να μετατραπεί πράγματι σε έναν χώρο που να μπορεί να υποδεχθεί συνέδρια, ενδεχομένως μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ήδη η μελέτη δρομολογείται και τώρα η μελέτη. Ξέρετε, μερικές φορές είναι το μικρό ποσό. Το μεγάλο ποσό είναι είναι το ίδιο το έργο, αλλά τουλάχιστον έχουμε τη μελέτη στα χέρια μας για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Είναι όμως ένα έργο οραματικό και μπορώ να δω τη σημαντική προστιθέμενη αξία».

Αναφέρθηκε επίσης στον συνεταιρισμό Καλαβρύτων, τον οποίο και θα επισκεφθεί, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρότυπο. «Εμείς στηρίξαμε την συνεταιριστική δράση. Έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά που πρέπει να στηριχτεί», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε αναφερόμενος στην επικείμενη ευρωκάλπη:

«Μας χωρίζουν 70 ημέρες από τις εκλογές και 9 μήνες από την διπλή εκλογική επικράτηση της ΝΔ. Είχαμε βάλει έναν στόχο να κάνουμε την Αχαϊα γαλάζια και το πετύχαμε με τη δικιά σας στήριξη».

Μητσοτάκης από Καλάβρυτα: Η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε κλίμα τοξικότητας και πόλωσης, δεν έχουν να σας πουν τίποτα

Και τόνισε αναφερόμενος στην εν γένει πολιτική ατζέντα: «Σας διαβεβαιώνω ότι η δικιά μας προσοχή είναι στραμμένη στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Χθες τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ. Βήμα βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

«Παρακολουθώ προβληματισμένος ότι η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης. Και το κάνουν αυτό γιατί δεν έχουν να σας πουν τίποτα. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την Παιδεία, την Υγεία, για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας. Τα ίδια έλεγαν και στις εκλογές του 2023. Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή.

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είμαστε μια παράταξη που ταυτιζόμαστε με την ευρωπαϊκή ιδέα. Στείλτε τους μια απάντηση επανεπιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη ΝΔ. Η ΝΔ ήταν και θα παραμείνει ένα βαθιά λαϊκό κόμμα. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους».


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr