Καλογρίτσας: Εγώ δεν είχα λεφτά για κανάλια, με έβαλε ο Παππάς – Έτσι στήθηκε το “Documento”

0
186

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που μετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε για πρώτη φορά ενόρκως στον αρμόδιο πταισματοδίκη που έχει αναλάβει στο πλαίσιο εισαγγελικής εντολής τη διερεύνηση του θέματος.

Αποκάλυψε ότι η συμμετοχή του στο διαγωνισμό είχε υπαγορευθεί από την τότε κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Κατά την κατάθεση του ο Χρήστος Καλογρίτσας, παραδέχθηκε πως ο ίδιος δεν είχε χρήματα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που ήταν γνωστό στην τότε κυβέρνηση. Φέρεται μάλιστα να ανέφερε στον πταισματοδίκη, περιγράφοντας τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, πως, τότε, είχε δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, “και συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια”. Για να προσθέσει πως “Όταν το είπα αυτό στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο».

Αργότερα πρόσθεσε πως βρέθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 3 εκατ. δόθηκαν για την εγγυητική του διαγωνισμού.

Όπως κατέθεσε, όταν υπαναχώρησε η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC από την όλη διαδικασία, ο Νίκος Παππάς, ανέφερε στον Καλογρίτσα, ότι αφού δεν πήγε καλά το θέμα με το κανάλι, να φτιάξουν μία εφημερίδα, και πρόσθεσε πως καθ’ υπόδειξη του (του Νίκου Παππά) τα χρήματα της εγγυητικής, 3 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για να στηθεί στο πρώτο στάδιο, επί Καλογρίτσα, η εφημερίδα “Documento”.

Η κατάθεση Καλογρίτσα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραδοχή του ιδίου, ότι “διεκπεραίωνε εντολές της τότε κυβέρνησης”, ενώ η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται και ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που έχει προτείνει η εταιρεία “Τοξότης” που υπήρξε συμφερόντων Καλογρίτσα.

Πηγή: tilegrafimanews.gr