Καναδάς: Νέες κυρώσεις εις βάρος 10 «συνεργών» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

0
94
καναδάς-νέες-κυρώσεις-εις-βάρος-10-συν

Καναδάς: Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος 10 «συνεργών» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πρόκειται για ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ολιγάρχες.

«Ο Καναδάς ανακοινώνει νέες κυρώσεις εναντίον 10 ατόμων που κρίνονται συνεργοί σε αυτήν την αδικαιολόγητη εισβολή», δήλωσε ο Τριντό σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο με το Βρετανό ομολόγο του Μπόρις Τζόνσον, αλλά και τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε.

Τα ονόματα αυτών των ατόμων προέρχονται από μια λίστα που συνέταξε ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, συμπεριλαμβανομένων «πρώην και νυν ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, ολιγαρχών και υποστηρικτών» της ρωσικής εξουσίας, είπε ο Τριντό.

«Οι κυρώσεις θα ασκήσουν αυξημένη πίεση» στη Μόσχα, «ιδιαίτερα τη στενή φρουρά» του Ρώσου προέδρου Πούτιν, διαβεβαίωσε.

Η Οτάβα έχει ήδη ανακοινώσει πρόσφατα, απαγόρευση όλων των εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου και κυρώσεις κατά δέκα ηγετών, δύο μεγάλων ρωσικών εταιρειών ενέργειας, της Rosneft και της Gazprom.

Ο Καναδάς ανακάλεσε επίσης το ειδικό εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, επιβάλλοντας εισαγωγικούς δασμούς 35% σε προϊόντα από τις δύο χώρες.

ΓΣ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr