Κατάρ: Οι αρχές κατέσχεσαν παιδικά παιχνίδια που είναι αντίθετα “στις ισλαμικές αξίες”

0
203
κατάρ-οι-αρχές-κατέσχεσαν-παιδικά-παι

Κατάρ: Οι αρχές του Κατάρ κατέσχεσαν παιδικά παιχνίδια «αντίθετα στις ισλαμικές αξίες», κάποια από τα οποία είχαν πάνω τους το ουράνιο τόξο, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ανακοίνωσε το συντηρητικό εμιράτο.

Το πλούσιο κράτος του Κόλπου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2022, έχει διαβεβαιώσει ότι όλοι, χωρίς διακρίσεις, θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα στη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, όμως οι αρχές του Κατάρ δέχονται συχνά επικρίσεις από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον τρόπο που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.

«Επιχειρήσεις ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα διάφορων περιοχών του Κατάρ κατέληξαν στην κατάσχεση παιδικών παιχνιδιών που είχαν λογότυπα αντίθετα στις ισλαμικές αρχές», ανακοίνωσε στο Twitter το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Το υπουργείο καλεί όλους τους πολίτες και τους κατοίκους να ενημερώνουν τις αρχές για οποιοδήποτε προϊόν έχει λογότυπα ή σχέδια αντίθετα με τις παραδόσεις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο QNA.

Από τότε που το Κατάρ ανέλαβε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 έχει γίνει στόχος οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στα μεγάλα έργα για το Πρωτάθλημα αλλά και για την τον περιορισμό των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Η Fifa είχε διαβεβαιώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οποιαδήποτε διοργάνωσή της θα πρέπει να είναι «συμπεριληπτική».

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρατούν οποιουδήποτε είδους σημαία επιθυμούν, χωρίς να γίνονται στόχος ή να υπόκεινται σε διακρίσεις, περιλαμβανομένης της σημαίας με το ουράνιο τόξο», τόνισε η γενική γραμματέας της Fifa Φατμά Σαμουρά.

ΕΜ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr