Κατάσταση νευρικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ…………..

0
21
κατάσταση-νευρικής-κρίσης-στον-συριζ

Εγκλωβισμένος στις δικές του λανθασμένες επιλογές και στην εμμονή σε μια αδιέξοδη στρατηγική των πραγμάτων προσέγγιση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας πέσει σε μια παγίδα που μπορεί να του στοιχίσει στα επόμενα βήματα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Η διαρκής και αγωνιώδης προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στην κοινή γνώμη και να ξεκολλήσει δημοσκοπικά από το 20% έχει μέχρι στιγμής πέσει στο κενό, ενώ στο στενό κομματικό πυρήνα καταγράφεται προβληματισμός για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση μπορεί να ανακόψει τη δυναμική πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το μέλλον και να μπει με προοπτική σε μία νέα τροχιά με στόχο την ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας.

Οι λόγοι που σχετίζονται με την αδυναμία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διεκδικήσει με πιθανότητες την επανάκαμψη στο πολιτικό σκηνικό καταγράφονται ως εξής: Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει επιλογές του παρελθόντος, όπως παραδείγματος χάριν η δυσώδης υπόθεση Καλογρίτσα η οποία υποχρεώνει τα στελέχη του να βρίσκονται διαρκώς στη θέση του απολογούμενου.

Ένα άλλο στοιχείο που επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της Κουμουνδούρου είναι η Βαβέλ δηλώσεων και θέσεων που καταγράφεται εντός του κόμματος γεγονός που αδιαμφισβήτητα αντανακλά και στα σχέδια Τσίπρα για τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη σημερινή εικόνα του κόμματος συνδέεται με τις επιλογές του ίδιου του αρχηγού του, την εμμονή στον παλαιοκομματισμό, την ροπή προς τον λαϊκισμό και τη διαρκή ρήξη με τη λογική που στοιχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ την προσέγγιση με ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι που ασκεί σκληρή κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εκτός των άλλων, τα αλλεπάλληλα μεγαλόπνοα προγράμματα του κ. Τσίπρα δεν φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αδύναμος απέναντι στην ακραία ρητορική συγκεκριμένων στελεχών που από πολιτικούς κύκλους χαρακτηρίζονται ως βαρίδια.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr