Κάτι λέει: Το 92% των ψηφοφόρων του…. ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά το Μητσοτάκη!

0
151

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στο Mega, είναι η απήχηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογικά κοινά πέραν της ΝΔ.

Ίσως το μίγμα της πολιτικής του να αρέσει στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ σήμερα ΚΙΝΑΛ αφού ο κ Μητσοτάκης χρησιμοποιεί στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνησή του ανοίγοντας ουσιαστικά την γκάμα των ψηφοφόρων του.

Το ερώτημα που εκκρεμεί είναι τι ποσοστό μετακινείται από την ΝΔ σε άλλους χώρους ή σε εκλογική αποχή…. 

Έτσι όπως φαίνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης», η επιρροή του κ. Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Κέντρο» είναι συντριπτική.

Συγκεκριμένα, συνολικά οι θετικές γνώμες φθάνουν στο 56%.

Στη ΝΔ οι θετικές γνώμες για τον Κ. Μητσοτάκη είναι 88%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 29%.

Στο ΚΙΝΑΛ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 92%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επιβεβαιώνεται το άνετο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προηγείται με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλο ενδιαφέρον εύρημα αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (60%), με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί (39%), αφήνοντας στην τρίτη θέση δημοφιλίας τον Αλέξη Τσίπρα (36%).

Πηγή: tilegrafimanews.gr