Κηφισιά: Αγριογούρουνο απείλησε μητέρα με μωρό στο καρότσι!

0
75
κηφισιά-αγριογούρουνο-απείλησε-μητέ

Εντείνεται το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στα βόρεια προάστια. Στο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην Κηφισιά και κυρίως στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 το περιστατικό κατά το οποίο αγριογούρουνο απείλησε μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι στην Κηφισιά.

Ο Γιώργος Θωμάκος είπε ότι “το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί, ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια. Κάνουν συνεχείς διελεύσεις στην Κηφισιά και κυρίως στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία. Έχουν φτάσει μέχρι και το Κεφαλάρι. Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στον δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα”.

Ακόμα, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους ή που αγριογούρουνα έχουν σκοτώσει σκυλιά.

Επίσης, επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό.

O δήμαρχος αποκάλεσε ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν, αφού όπως είπε υπάρχουν και αυτοί, και τονίζοντας ότι τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα, με τον τρόπο αυτά τα κάνουν να μην ψάχνουν για την τροφή τους και να εξοικειώνονται.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr