Κομοτηνή: Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου το 6ο Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» στην Π.Ε. Ροδόπης

0
87
κομοτηνή-στις-18-και-19-δεκεμβρίου-το-6ο-φεσ

Κομοτηνή: Με στόχο τη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική-τουριστική δραστηριότητα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Π.Ε. Ροδόπης, το 6ο Φεστιβάλ «VIA EGNATIA».

Αναφορικά με τις θεματικές δράσεις του Φεστιβάλ που αναφέρονται στην 100η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό και τη διεξαγωγή του καθιερωμένου λαϊκού αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ «VIA EGNATIA RODOPI RUN 2021», ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης σημειώνει «…Στην έναρξη των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί η επετειακή έκδοση ‘Ροδόπη-Ματιές από το χθες στο σήμερα’, το ιστορικό φωτογραφικό λεύκωμα που εξέδωσε η Π.Ε. Ροδόπης, τιμώντας την επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης. Την εναρκτήρια τελετή θα συνοδεύει έκθεση φωτογραφίας από τα ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας και ιστορικού φωτογραφικού υλικού. Το διήμερο θα κορυφωθεί με τον δρομικό αγώνα VIA EGNATIA RODOPI RUN, μία δράση άρρηκτα συνδεδεμένη με τον συγκεκριμένο θεσμό».

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, η είσοδος στις οποίες είναι ελεύθερη, με το σύνολο των δράσεων να διεξάγονται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περί προστασίας από τον Covid 19, έχει ως εξής:

Παρουσίαση του ιστορικού φωτογραφικού λευκώματος «Ροδόπη – Ματιές από το χθες στο σήμερα», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 18.30 στη Λέσχη Κομοτηναίων. Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. εντός της πόλης της Κομοτηνής, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ειρήνης και ώρα έναρξης 11.00. Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ στους τρεις πρώτους νικητές (άνδρα, γυναίκα και παιδί) θα δοθεί το αναμνηστικό κύπελο του αγώνα.

Λ.Π.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr