Κορονοϊός: Διασηλώνηθηκε 35χρονος στην Κρήτη

0
157
κορονοϊός-διασηλώνηθηκε-35χρονος-στην

Κορονοϊός: Διασηλώνηθηκε 35χρονος στην Κρήτη – Είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αναλυτικότερα, στην «μέγγενη» της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία καθοδηγεί το νέο κύμα της πανδημίας, βρίσκεται η χώρα, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να επιμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, αύξηση καταγράφεται τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, όσο και στον αριθμό των διασωληνωμένων, θέτοντας εκ νέου σε συναγερμό το ΕΣΥ.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο newsbomb.gr, εξέφρασε την ανησυχία του ότι εάν δεν επισπεύσουν οι εμβολιασμοί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων μετά τον δεκαπενταύγουστο.

«Τα κρούσματα τον δεκαπενταύγουστο μπορεί να ξεπεράσουν και τα 3.500. Εάν δεν είχαμε την μετάλλαξη Δέλτα τα κρούσματα θα ήταν 150 ημερησίως. Αυτή την περίοδο κυριαρχεί στις νέες ηλικίες, ωστόσο όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν έως τέλος του χρόνου. Οι οκτώ στου δέκα θα νοσήσουν πολύ ήπια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πόσο κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι να νοσήσουν από την Covid 19, απάντησε ότι «η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα, όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος. Πριν λίγες ημέρες διασωληνώσαμε 35χρονο στο νοσοκομείο της Κρήτης, ο οποίος μια ημέρα πριν είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr