ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ – Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο – Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί

0
152
κορωνοιοσ-μετάλλαξη-δέλτα-πόσο-αποτ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ – Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο – Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Ειδήσεις:  Η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι αυτή που τελικά θα επικρατήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και τώρα η συζήτηση στρέφεται γύρω από το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της Covid-19 κατά του συγκεκριμένης παραλλαγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Για το εμβόλιο της Pfizer πάντως, στέλεχος της εταιρίας στο Ισραήλ, αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα είναι κοντά στο 90%.

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η Δέλτα, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της Pfizer δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ, το οποίο διεξάγει μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, εξακολουθεί να μην έχει αρκετά δεδομένα για να καταδειχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Δέλτα, δήλωσε η Σάρον Αλρόι-Πράις, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

«Συγκεντρώνουμε δεδομένα. Μόλις τώρα βλέπουμε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα στο Ισραήλ -περίπου 200-, έτσι θα ξέρουμε περισσότερα σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αλρόι-Πράις.

Πάντως, σε ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας στο ενδεχόμενο μόλυνσης με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr