Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Σε αποδρομή η Δέλτα στην Αττική – Καθολική επικράτηση Όμικρον

0
367
κορονοϊός-θωμαΐδης-σε-αποδρομή-η-δέ

Κορονοϊός: Ημετάλλαξη Delta στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται στην Αττική και η επικράτηση της Όμικρον είναι καθολική, επισήμανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα και τα κλινικά δείγματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παρέπεμψε σε σταδιακή άρση των μέτρων από το Μάρτιο, «καθώς περιμένουμε σημαντική αποκλιμάκωση, υπό την αίρεση ότι δε θα έχουμε νέα παραλλαγή». «Πάμε σε καλό Πάσχα και σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι» τόνισε.

Σύμφωνα με μ τον κ. Θωμαΐδη, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τα λύματα της Αττικής. «Θα αρχίσουμε αυτή την εβδομάδα με μείωση περίπου 25%. Η Αττική έχει το 26% των κρουσμάτων πανελληνίως σιγά σιγά το νούμερο μειώνεται… Αυτό σημαίνει ότι η Αττική πάει πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές. Έχουμε σταδιακή μείωση εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των απωλειών». Πρόσθεσε πάντως ότι «γενικά η θετικότητα παραμένει σε υψηλό επίπεδα πάνω από 5%, γι’ αυτό χρειάζεται ακόμα προσοχή με τήρηση των μέτρων».

«Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά το Μάρτιο» ανέφερε.

Για τους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα, καθώς είναι δυνάμει σε κίνδυνο.

newsbeast.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr