Κουτσούμπας: «Το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη»

0
68

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας και ανομίας, υποστήριξε ότι οι διάφορες ομάδες κάνουν τη δουλειά της Κυβέρνησης.

«Οι εστίες ανομίας, όπως λέτε τις διάφορες ομάδες, είναι ομάδες που οι ενέργειές τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα και πολύ συχνά το στοχοποιούν και εσείς τις αξιοποιείται αυτές τις ομάδες μόνο για να εντείνεται τον αυταρχισμό και την καταστολή», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

«Οι διάφορες ομάδες – που οι ενέργειες τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα – εσείς τις αξιοποιείτε για να εντείνετε τον αυταρχισμό. Έχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του κράτους σας και όχι με τους φοιτητές»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «Η Κυβέρνησή σας έχει βάλει λιτούς και δεμένους να στοχοποιούν όσους έχουν διαφορετική άποψη. Κόπτεστε κατά τα άλλα για την αναβάθμιση των σπουδών. Η κυβέρνηση οικοδομεί ακόμα παραπέρα πάνω σε αυτά που έχτισαν οι Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν ανησυχείτε ότι θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση που θα καταργήσει το νομοσχέδιό σας», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μεταφέροντας τα αιτήματα των φοιτητών είπε ότι «θέλουν να γίνουν φοιτητές ξανά καθώς εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια είναι κλειστά» ενώ πρόσθεσε «Τους γεμίζετε με ανασφάλεια.

Μεταβιβάζετε σε ατομική ευθύνη τις υποχρεώσεις του κράτους. Οι φοιτητές δεν γνωρίζουν εάν η σχολή τους θα υπάρχει και του χρόνου και τι πτυχίο θα πάρουν. Αγωνιούν για το πως θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά. Οι πρωτοετείς δεν έχουν δει από κοντά τα αμφιθέατρα της σχολής τους. Οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι που εσείς στοχοποιείτε διοργανώνουν εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε αντί του νομοσχεδίου να προωθηθούν μέτρα για να ανοίξουν οι πανεπιστημιακές και σχολικές αίθουσες.

«Μήπως να αξιοποιούσατε τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες της διδασκαλίας; Μήπως θα ήταν πιο παραγωγικό να συζητάμε για την ανάγκη προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού; Αντί να μοιράζετε 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για πανεπιστημιακή αστυνομία να αυξάνατε την χρηματοδότηση στα ΑΕΙ που φέτος είναι μειωμένη; Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην κατανοεί ότι όλα αυτά είναι ρεαλιστικά. Αποτελούν διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων που σκοντάφτουν στην λογική της κυβέρνησης που αντιμετωπίσει τους φοιτητές μόνο ως κόστος», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχετικά με την παραβατικότητα στους ακαδημαϊκούς χώρους ανέφερε «Μιλάτε για εστίες ανομίας και επικαλείστε την κοινή λογική. Σας το λέμε ντόμπρα: τις διάφορες ομάδες – που οι ενέργειες τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα – εσείς τις αξιοποιείτε για να εντείνετε τον αυταρχισμό.

Αυτές οι ομάδες έχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του κράτους σας και όχι με τους φοιτητές. Τα περί τραμπούκων ροπαλοφόρων και εκβιαστών που χωρίς ίχνος ντροπής χρεώνετε στους φοιτητές μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι χαρακτηρίζουν την ίδια την κυβερνητική παράταξη στα ΑΕΙ».

Πηγή: tilegrafimanews.gr