Κρεμλίνο: Για αυτό κάθισαν σε τέτοια απόσταση Πούτιν και Μακρόν – Όλο το παρασκήνιο

0
140
κρεμλίνο-για-αυτό-κάθισαν-σε-τέτοια-απ

Κρεμλίνο: Για αυτό κάθισαν σε τέτοια απόσταση Πούτιν και Μακρόν – Όλο το παρασκήνιο

Ειδήσεις:   Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν κρατήθηκε σε απόσταση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό PCR τεστ για την Covid-19 πριν από τη συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι υπάρχει κατανόηση για τη στάση της γαλλικής πλευράς και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα την προστασία του Πούτιν κατά τη συνάντηση, στην οποία οι δύο ηγέτες έκατσαν στις δύο άκρες ενός τραπεζιού μήκους 4 μέτρων.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι αυτό δεν σχετιζόταν με πολιτικά ζητήματα και ότι δεν επηρέασε τις συνομιλίες.

Παρατηρητές έμειναν έκπληκτοι από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, όπου Μακρόν και Πούτιν κάθονταν στις αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού, προκειμένου να συζητήσουν την ουκρανική κρίση τη Δευτέρα, με ορισμένους διπλωμάτες και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν ενδεχομένως ήθελε να στείλει ένα διπλωματικό μήνυμα.

Τι αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν

Όμως, οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτοκόλλου του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, είπαν στο Reuters ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.

kathimerini.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr