Κρήτη: Δύσκολη νύχτα για τους σεισμόπληκτους – Μόνο για εμβολιασμένους τα κρεβάτια στο κλειστό γήπεδο

0
410
κρήτη-δύσκολη-νύχτα-για-τους-σεισμόπλ

Δύσκολη και η χθεσινή νύχτα για τους σεισμόπληκτους, που τα σπίτια τους καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι. Ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό το βράδυ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του cretapost.gr, τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου μαζί με άλλους φορείς από χθες το πρωί προετοίμαζαν τον χώρο του κλειστού μπάσκετ προκειμένου να μπουν κρεβάτια και να προστατευτούν οι κάτοικοι. Το απόγευμα της Παρασκευής τα κρεβάτια ήταν έτοιμα.

Κρήτη σκηνές σεισμόπληκτοι

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, στο κλειστό του μπάσκετ δεν πρόκειται να μπουν ανεμβολίαστοι πολίτες, ακόμη κι αν έχουν χάσει το σπίτι τους εξαιτίας του σεισμού.

Και αυτό γιατί σε χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων αρχών αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα, που αφορούν τους κλειστούς κοινούς χώρους λόγω του κορονοϊού, ακόμα και κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες.

«Οι οδηγίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι σε ένα κοινό χώρο δεν μπορεί να μπει μεικτός πληθυσμός ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως στο κλειστό θα είναι αρχικά εμβολιασμένοι με rapid test», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο σε μία περίπτωση θα μπορεί ένας ανεμβολίαστος πολίτης να μπει στο κλειστό γήπεδο: εάν κάνει άμεσα το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Θα μπορεί να μπει ένας ενήλικας με rapid test εφόσον άμεσα κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο», τόνισε σχετικά ο κ. Βαμβακάς υπογραμμίζοντας παράλληλα πως και στη συνέχεια θα γίνονται rapid test για την παρακολούθηση, όπως άλλωστε ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr