Κτηνωδία στην Θεσσαλονίκη: Φρικτά εγκαύματα σε κουτάβι – «Μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι»

0
62

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑ: Νέα φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώου, αυτήν την φορά στην όλη της Θεσσαλονίκης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Θύματα απάνθρωπης συμπεριφοράς είναι συνολικά εννέα σκυλιά, σε παράπηγμα της πόλης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (31/10) όταν δύο δραστήρια μέλη της φιλοζωικής κοινότητας δέχθηκαν συγκεκριμένη καταγγελία από πολίτη που αφορούσε συστηματική αφορούσε συστηματική κακοποίηση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα άτυχα σκυλάκια.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ψωρίς να χάσουν χρόνο, καθώς η καταγγελία κρίθηκε εξ’ αρχής ιδιαίτερα σοβαρή, η Ελένη Γραμματοπούλου, πρόεδρος του σωματείου «Αδέσποτου Πλανήτη» και η Βούλα Τζάνου, έσπευσαν στο παράπηγμα προκειμένου να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει και να δουν με τα μάτια τους τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα άτυχα ζώα.

Κτηνωδία στην Θεσσαλονίκη: Φρικτά εγκαύματα σε κουτάβι – «Μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι»

Όπως καταγγέλλουν οι έμπειρες εθελόντριες από την Θεσσαλονίκη, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν φριχτή, με εννεά σκυλιά, έξι ενήλικα και τρία κουτάβια, να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Γραμματοπούλου, τα τέσσερα ενήλικα σκυλιά ήταν όλα μαζί δεμένα από ένα σχοινί που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο!

«Γίνεται μια χαρά, δε χρειάζεται γιατρό»

Αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο και προκαλεί αποτροπιασμό, είναι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το ένα από τα τρία κουτάβια. Το σκυλάκι, ηλικίας περίπου δύο μηνών, που δεν ξεπερνά σε βάρος το ενάμιση κιλό, είχε σχεδόν σε όλο του το σώμα σοβαρά εγκαύματα, από τα οποία, μάλιστα, κινδύνευε να χάσει το ένα του μάτι. «Το κουταβάκι πονούσε φριχτά και ο άνθρωπος που το είχε μας είπε “μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι και γίνεται μια χαρά, δε χρειάζεται γιατρό”», η κυρία Γραμματοπούλου.

Κτηνωδία στην Θεσσαλονίκη: Φρικτά εγκαύματα σε κουτάβι – «Μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι»

Οι εθελόντριες κατάφεραν να απομακρύνουν με νόμιμο τρόπο το κουτάβι, ενημερώνοντας την αστυνομία ότι χρειάζεται άμεσα βοήθεια και το μετέφεραν στην κτηνιατρική κλινική Αγαθαγγελίδη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηνιάτρων, τα εγκαύματα στο άτυχο σκυλάκι προκλήθηκαν είτε από βραστό νερό, είτε από οξύ που του έριξαν στο σώμα του, όμως μετά την περίθαλψη που δέχθηκε δεν κινδυνεύει η ζωή του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου «Αδέσποτου Πλανήτη», μόλις διαπίστωσαν τις συνθήκες που ζουν τα άτυχα σκυλιά, προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία που ερευνά την υπόθεση και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ωστόσο, θα χρειαστεί η βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν τα υπόλοιπα ζώα που βρίσκονται στο παράπηγμα.

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν έχουμε βρει χώρο για να φιλοξενηθούν όλα τα ζώα. Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για την φιλοξενία των τεσσάρων ενηλίκων σκυλιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γραμματοπούλου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr