Κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων: 40.000€ για νέο όνομα – Αλβανοί βαρυποινίτες έγιναν… Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία

0
419
κύκλωμα-πλαστών-ταυτοτήτων-40-000e-για-νέο

Κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων: 40.000€ για νέο όνομα – Αλβανοί βαρυποινίτες έγιναν… Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία

Ειδήσεις: Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως για τη δράση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες, στο οποίο συμμετείχαν επίορκοι αστυνομικοί, προκαλεί σοκ. Αλβανοί κακοποιοί γίνονταν έναντι αδράς αμοιβής… Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις, που σιγά – σιγά κυκλοφορούν για τη δράση του κυκλώματος που φέρεται να χορηγούσε έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου παρανόμως αστυνομικές ταυτότητες και άδειες παραμονής στη χώρα σε ποινικούς αλλοδαπούς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος ήταν κατά βάση Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι έναντι ποσού που έφτανε ακόμα και τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν αστυνομική ταυτότητα με στοιχεία ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός – διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.000 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Πηγές αναφέρουν ότι στους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων που τον ρώτησαν για την προέλευση των χρημάτων, απάντησε ότι ήταν του θείου του και τα είχε για φύλαξη σε χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί και άλλα χρηματικά ποσά όπως επίσης και έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια στη δικογραφία. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν προχωρήσει σε συνολικά 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους 8 ακόμη αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Πλαστές ταυτοτήτες: Για 2,5 ώρες στους «Αδιάφθορους» ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε για σχεδόν 2,5 ώρες στα γραφεία των «Αδιάφθορων», συναντήθηκε με τον διοικητή της Υπηρεσίας αλλά και τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην έρευνα προκειμένου να ενημερωθεί για κάθε πτυχή της δυσώδους υπόθεσης. Στις 16:00 ο κύριος Θεοδωρικάκος θα κάνει επίσημη δήλωση από την Κατεχάκη.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr