Κύπρος: Πυρά σε σκάφος του κυπριακού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

0
100
κύπρος-πυρά-σε-σκάφος-του-κυπριακού-λι

Κύπρος: Πυρά σε σκάφος του κυπριακού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Απίστευτη τουρκική πρόκληση.

Ειδήσεις: Ένα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς από τουρκική ακταιωρό κατά σκάφους του λιμενικού της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ακριτική Τηλλυρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Σύμφωνα με το sigmalive.com το σκάφος του λιμενικού της Κύπρου υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από περιοχή στην οποία περιπολούσε μετά τους πυροβολισμούς.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το σκάφος του Λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Το ΡΙΚ, σύμφωνα με το newsbomb.gr, αναφέρει μάλιστα ότι η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό εκ μέρους της Τουρκίας. Όπως είπε «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Το επεισόδιο σημειώνεται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να βρεθεί στα κατεχόμενα προκειμένου να λάβει μέρος στους «εορτασμούς» για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr