Κυρ. Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

0
101
κυρ-μητσοτάκης-ιστορική-στιγμή-η-έγκρ

Η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του μέσω του λογαριασμού του Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υποβλήθηκαν από 12 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και το Σχέδιο της Ελλάδας.

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εγκρίθηκε. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά, καθώς επιταχύνουμε τα σχέδιά μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, σε έναν βιώσιμο ψηφιακό χώρο όπως και σε αυτόν των υποδομών, οδηγώντας προς ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από τους συνολικούς πόρους των 30,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ αναμένεται, πλέον, μετά τη σημερινή απόφαση, να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου. Ενώ, το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων έως το τέλος του έτους προβλέπεται να φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής, πολύμηνης και συστηματικής δουλειάς που κατέβαλε η Κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει ένα ώριμο και φιλόδοξο Σχέδιο και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο υπουργός.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr