Κυβέρνηση μάχη για Πανδημία, οικονομία και μεταρρυθμίσεις…………………..

0
28

Σκληρή μάχη σε τρία καυτά μέτωπα δίνει ταυτόχρονα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας.

Σκληρή μάχη σε τρία καυτά μέτωπα δίνει ταυτόχρονα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας.

Στην παρούσα φάση έμφαση δίνεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενώ προβληματισμό προκαλεί η χαμηλή συμμετοχή των υγειονομικών σε κάποιες περιοχές.

Το μήνυμα που έστειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στους γιατρούς και νοσηλευτές υπήρξε σαφές, θέτοντας το πρόβλημα στη βάση της ευθύνης και της αναγκαιότητας και όχι της υποχρέωσης.

Στο αρμόδιο υπουργείο έχει σημάνει συναγερμός για τους επόμενους δύο μήνες με στόχο να αποφευχθεί ένα τεράστιο τρίτο κύμα που θα μπορούσε να επιφέρει τρομακτικές πιέσεις στο σύστημα, ενώ εκτιμάται ότι η έγκριση και άλλων εμβολίων το επόμενο διάστημα θα λύσει τα χέρια της Κυβέρνησης, προκειμένου να πετύχει τον αισιόδοξο για πολλούς στόχο για τον εμβολιασμό της πλειοψηφίας των πολιτών μέσα στο καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν χάνει ούτε λεπτό στην υλοποίηση του σχεδίου των μεγάλων αλλαγών και τομών στην οικονομία, στοχεύοντας στη δημιουργία συνθηκών εξωστρέφειας και ισχυρής ανάπτυξης όταν αυτό καταστεί εφικτό από τις εξελίξεις.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης γνωρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για την μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή και δίνουν έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, κονδύλια που επί το πλείστον μπορούν να συμβάλλουν στο ριζικό μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Εκτός των άλλων, ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται το μείζον θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, στοίχημα το οποίο αν κερδηθεί θα αποτελέσει την αρχή για μία νέα περίοδο ευκαιριών και αύξησης της απασχόλησης για τους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες.

Πηγή: tilegrafimanews.gr