Λέκκας για σεισμό στην Θήβα: “Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια παροδική έξαρση”

0
257
λέκκας-για-σεισμό-στην-θήβα-τις-τελευ

Λέκκας για σεισμό στην Θήβα: “Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια παροδική έξαρση”

Ειδήσεις: Ανησυχία στους κατοίκους έχει προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός των σεισμικών δονήσεων στη Θήβα με τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η σεισμική έξαρση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, της περιοχής έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες σεισμοί μεσαίου κυρίως μεγέθους.

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμης Λέκκας.

«Τις τελευταίες ημέρες στη Θήβα παρατηρείται μια παροδική έξαρση. Χθες (27/3) στην περιοχή σημειώθηκαν 10 σεισμικές δονήσεις. Δεν διαφαίνεται όμως κάτι ανησυχητικό. Εντούτοις παρακολουθούμε το φαινόμενο», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και πρόσθεσε: «ο ισχυρότερος σεισμός που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Ο τελευταίος σεισμός

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (28/3), στις 06:06, σε περιοχή της Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 5 χλμ. ανατολικά της Θήβας.

3,1 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 11,3 χλμ., και επίκεντρο τα 5 χλμ. ανατολικά της Θήβας.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr