Λέσβος: Νέα παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

0
29
λέσβος-νέα-παρενόχληση-σκάφους-του-λι

Νέα παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό έγινε γνωστή. Τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών του Λιμενικού από τουρκικά σκάφη μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν δύο τελικά, σύμφωνα με το OPEN TV.

Πρόκειται για δύο περιστατικά που συνέβησαν στην ίδια περιοχή με διαφορά λίγων ωρών. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, όταν το νεότευκτο περιπολικό σκάφος 900 του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου. Η Τουρκική ακταιωρός 907, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, με αυξημένη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς και προσέγγισε το σκάφος.

Για λίγα λεπτά είχαν παράλληλες πορείες και το τουρκικό σκάφος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στα ρέλια του ελληνικού σκάφους, σύμφωνα με το OPEN.

Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο υπήρξε ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr