Λιανεμπόριο: Ζωντάνεψε ξανά η αγορά

0
94

Ζωντάνεψε από νωρίς το πρωί το λιανεμπόριο, με καταναλωτές σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να δίνουν μια μικρή «ανάσα» στους καταστηματάρχες που για μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησαν κλειστές τις επιχειρήσεις τους

Τα μέτρα για την πανδημία παραμένουν σε ισχύ, ωστόσο από σήμερα οι ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με κανόνες.

Για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει ικανοποιημένος και καθώς διανύουμε τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι εκπτώσεις που θα γίνουν θα είναι μεγάλες, προκειμένου να μην πάει χαμένη αυτή η περίοδος.

Στην Αθήνα η οδός Ερμού πλημμύρισε ξανά από κόσμο για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, με τους επιχειρηματίες να σηκώνουν τα ρολά τους προκειμένου να υποδεχθούν ξανά το καταναλωτικό κοινό. Σε ορισμένες περιπτώσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας σημειώθηκαν ουρές πελατών έξω από καταστήματα.

Στον εμπορικό δρόμο του κέντρου βρέθηκαν το πρωί και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα για την τήρηση των μέτρων.

Η πρώτη εικόνα ήταν θετική, αφού παρά τον συνωστισμό τα μέτρα από τους επιχειρηματίες τηρούνταν, ενώ οι πολίτες κρατούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας πριν εισέλθουν σε κάποιο κατάστημα.

Πάντως, μεγάλες ουρές υπήρξαν και στον Άγιο Δημήτριο στο εμπορικό κέντρο «Athens Metro Mall»

Για ψώνια οι πολίτες και στη Θεσσαλονίκη

Όμως και στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες αποφάσισαν να κάνουν τα ψώνια τους κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου. Αρχικά, η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όλο και περισσότεροι πολίτες βγήκαν στην αγορά της συμπρωτεύουσας. Και εκεί παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ουρές έξω από καταστήματα…

Για τους πελάτες η μετακίνηση για καταστήματα λιανεμπορίου θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ουρές για ψώνια και στην Πάτρα
Εικόνες, έντονου συνωστισμού παρατηρήθηκαν ωστόσο στην Πάτρα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόντουσαν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πολιτών.

Πηγή: tilegrafimanews.gr