Λιβάνιος:«Η φωτογραφία του Τσίπρα από το κότερο πότε έπαιξε στην ΕΡΤ;»…………………..

0
90

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο υφυπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στις επικρίσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ.

Ακόμα, ο Θοδωρής Λιβάνιος διερωτήθηκε: «Η φωτογραφία του κ. Τσίπρα από το κότερο πότε έπαιξε στην ΕΡΤ;»

Παράλληλα, ο υφυπουργός προανήγγειλε τη διερεύνηση των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή τηλεοπτικών αδειών.

«Η πρώτη φορά Αριστερά μπήκε στον πειρασμό να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με τον γνωστό διαγωνισμό, το περιβόητο Ινστιτούτο Φλωρεντίας και με τα βοσκοτόπια. Αλλά έρχεται η ώρα και γι΄ αυτά», τόνισε ο Θοδωρής Λιβάνιος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία διερεύνησης των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή τηλεοπτικών αδειών με αντάλλαγμα «βοσκοτόπια»

Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο πως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας διαβίβασε στην Βουλή δικογραφία με τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και αίτημα για περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά.

“Είτε ήταν απλός βλαξ, είτε ήταν βλαξ προβοκάτωρ αυτός που κόλλησε το περιβόητο χαρτάκι στην ΕΡΤ, η βλακεία του ηττήθηκε. Η εικόνα από την Ικαρία έπαιξε στην ΕΡΤ”, απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε “φερέφωνο” της.

Καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, είχε επισημάνει λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην ολομέλεια, ότι η ΕΡΤ hybrid ξεκίνησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρήκε ΕΡΤ επειδή είχε “πέσει το μαύρο” της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέφερε ότι το ιστορικό υψηλό του ΕΡΤ hybrid στις 14 Απριλίου του 2019 ήταν 12.100 επισκέψεις.

“Ξέρετε πόσοι μπήκαν χθες στο EΡΤ flix; Μπήκαν 305.735 μοναδικοί πολίτες. Περίπου 25 φορές παραπάνω”, ανέφερε ο υφυπουργός, για να απαντήσει στη συνέχεια και στις επικρίσεις για “λογοκρισία”: “Κάποιος που κόλησε το περιβόητο χαρτάκι, κατά την προσωπική μου άποψη, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι, είναι βλαξ. Είτε είναι βλάξ απλός είτε προβοκάτωρ βλάξ.

“Υπήρχε κόντρα δημοσιογράφου με κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν υπήρχε;”

Είτε βλαξ διότι νόμιζε ότι έτσι θα προσφέρει υπηρεσία στην κυβέρνηση, είτε προβοκάτωρ βλαξ, διότι νόμιζε ότι θα προσφέρει υπηρεσία στην αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση η βλακεία αυτή ηττήθηκε. Ηττήθηκε για έναν απλό λόγο. Έπαιξε ή όχι στο δελτίο των εννέα το βράδυ του Σαββάτου, για παράδειγμα, η δήλωση του κυρίου Ηλιόπουλου; Έπαιξε στο δελτίο των 12, το μεσημέρι, η περιβόητη φωτογραφία ή δεν έπαιξε; Έπαιξε η φωτογραφία στις τρεις το μεσημέρι την Κυριακή ή δεν έπαιξε; Έπαιξε η φωτογραφία στις εννιά το βράδυ ή δεν έπαιξε; Πόσο να παίξει; Και το βίντεο έπαιξε. Πόσο θέλατε να παίξει;

Και ρωτάω λοιπόν: Η φωτογραφία του κ. Τσίπρα από το κότερο, πότε έπαιξε στην ΕΡΤ; Ο κ. Τριανταφυλλίδης μου είπε ότι είμαι ο βελούδινος ντελιβεράς συμφερόντων. Ρωτάω λοιπόν, η φωτογραφία του κ. Τσίπρα έπαιξε τρεις μέρες μετά, αφότου έκανε δήλωση ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ή δεν έπαιξε; Αλλά φαίνεται τότε τα social media δεν σήκωναν το θέμα.

Ακούστηκε στον αέρα εκπομπής, ‘θα μιλήσει ο υπουργός όση ώρα θέλει’ ή δεν είχε ακουστεί; Ακούστηκε στον αέρα αυτό το πράγμα ή δεν ακούστηκε; Υπήρχε κόντρα δημοσιογράφου με κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν υπήρχε; Ο οποίος ανέφερε ότι ‘κάναμε λάθος στη διαχείριση της ΕΡΤ’; Υπήρξαν γύρω στις 10 παραιτήσεις στελεχών από την ΕΡΤ, επί των ημερών σας ή δεν υπήρξαν;”.

Ο υφυπουργός απάντησε και για το μαύρο στην ΕΡΤ. “Κάποιες παθογένειες οδήγησαν σε αυτό. Το εάν έγινε σωστά ή δεν έπρεπε, είναι άλλη κουβέντα. Νομίζω ότι πλέον έχει κριθεί. Ξέρετε τι λάθος κάνατε σείς; Συνεχίσατε τις ίδιες και χειρότερες παθογένειες”, είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Θοδωρής Λιβάνιος υπογράμμισε ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει αλλάξει τον τρόπο διορισμού όλων των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, συμπεριλαμβανομένου και του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το οποίο προκηρύσσεται η θέση τις επόμενες ημέρες”. Για πρώτη φορά, επέμεινε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα απευθείας διορισμών διοικήσεων και θα γίνεται μέσω ανοιχτής διαδικασίας. “Να είστε σίγουροι ότι θα είναι απολύτως ανοιχτή διαδικασία, με απολύτως διαφανή κριτήρια, και με επιτροπή που έχει την εγγύηση του ΑΣΕΠ”.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της κακοκαιρίας “Μήδειας”. “Έξω, αυτή τη στιγμή, η Αττική έχει τον μεγαλύτερο χιονιά που έχει να συμβεί τα τελευταία τουλάχιστον 17, 18 χρόνια. Μπορεί και παραπάνω. Και λέτε ‘γιατί κλείσαμε την Εθνική Οδό’. Μα εσείς οι ίδιοι θα ερχόσασταν εδώ και θα λέγατε ‘γιατί αφήσατε την Εθνική Οδό ανοιχτή και εγκλωβίστηκαν 500 αυτοκίνητα. Υπενθυμίζω, σε μια κακοκαιρία που ήταν το 1/10 της σημερινής κακοκαιρίας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, σχηματίστηκε 14 χιλιόμετρα ουρά. Ξέρετε τι κάνατε; Τους είχατε μέσα παγωμένους.

Και βρήκατε την εκπληκτική δικαιολογία ότι η κυβέρνηση έκλεισε την Εθνική Οδό για να μην βάλει τον παραχωρησιούχο να σκουπίσει τον δρόμο. Και θα λέγατε εσείς οι ίδιοι σήμερα, ότι θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δρούμε προληπτικά, σας ενοχλεί. Δεν δρούμε προληπτικά, πάλι σας ενοχλεί. Είναι ωραίο πράγμα η αντιπολίτευση τελικά. Λέτε για το ρεύμα. Πάντα πέφτουνε δένδρα πάνω στις γραμμές, όταν υπάρχει χιόνι.

Αυτή τη στιγμή γύρω στα 1000 άτομα του ΔΕΔΔΗΕ και σε συνεργασία με τους δήμους, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Μπορούσαμε να το αποτρέψουμε; Ναι, να ξεριζώσουμε τα δένδρα και να κάνουμε σε μια νύχτα υπόγεια όλα τα καλώδια. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Έχετε να προτείνετε μια άλλη λύση. Να κοινωνικοποιούσαμε ας πούμε τα δένδρα, να μην έχουν χιόνι, δεν γίνεται”.

Πηγή: tilegrafimanews.gr