Λονδίνο: Ακόμα και στρατιωτικά αεροπλάνα επιστρατεύονται

0
42

Σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσει η κυβέρνηση σκοπός αυτής της κίνησης είναι να αποφευχθούν καθυστερήσεις στα λιμάνια που προκαλούνται από το Brexit.

Δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 που κατασκευάστηκαν στο Βέλγιο πρόκειται να μεταφερθούν στη Βρετανία με στρατιωτικά αεροσκάφη

Όπως αναφέρει ο Guardian ανώτατες πηγές του υπουργείου Άμυνας όσο και του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώσαν χθες Σάββατο στον Observer ότι από την πρωτοχρονιά του 2021 θα μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες εμβολίων εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στις οδικές, θαλάσσιες και σιδηροδρομικές διόδους.

Μάλιστα πρόσφατα συναντήθηκαν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και του στρατιωτικού σχεδιασμού συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου με προτεραιότητα την ταχεία μεταφορά των δόσεων.

«Θα το πράξουμε αν είναι αναγκαίο. Η περίπτωση των αεροσκαφών έχει συζητηθεί» ανέφερε πηγή με γνώση της κατάστασης.

Συνολικά, η Μεγάλη Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, με περίπου 800.000 εξ’ αυτών να είναι διαθέσιμες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχικές δόσεις που έχουν φτάσει από το Βέλγιο αποθηκεύονται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως προβλέπει το σχέδιο, το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα σε 50 νοσοκομεία, ενώ θα χρειαστούν μερικές ώρες για την απόψυξη κάθε εμβολίου και την προετοιμασία του για χρήση.

Πηγή: tilegrafimanews.gr