Μ. Βαρβιτσιώτης για Rafale: Είμαστε υπερήφανοι, γιατί κάναμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στους Έλληνες

0
40
μ-βαρβιτσιώτης-για-rafale-είμαστε-υπερήφαν

Βαρβιτσιώτης: «Με τα Rafale, η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά ένα υπερσύγχρονο όπλο, υψηλών αποδόσεων και απαιτήσεων, ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha Radio 989.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε επίσης ότι τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα πάρα πολύ γρήγορα. «Από αύριο, είναι επιχειρησιακά έτοιμα και ικανά να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε, όπως επισημαίνεται, ότι με την αγορά αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έκοψε τον γόρδιο δεσμό» της εικοσαετούς σχεδόν συζήτησης σχετικά με το ποιο αεροπλάνο τέταρτης γενιάς θα επέλεγε η χώρα, ενισχύοντας παράλληλα τους στρατηγικούς δεσμούς με τη Γαλλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι η Ελλάδα πιστεύει ουσιαστικά και όχι προσχηματικά στον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων της, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Διευκρίνισε επίσης ότι όσα θέματα βάζει η Τουρκία στο πλαίσιο αναθεωρητισμού δεν αποτελούν αντικείμενο διαλόγου για την Ελλάδα, που αναγνωρίζει μία μόνο διαφορά για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των Rafale, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μην υπερψηφίσει την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε ότι του προκαλεί εντύπωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «απών» από όλες τις μεγάλες εθνικές συμφωνίες. Αντίθετα, όπως είπε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε πράξη την υπόσχεσή της στον ελληνικό λαό ότι θα υπερασπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο τα σύνορα της χώρας. «Είμαστε σταθεροί στις αρχές μας και εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας, που είναι η ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Το είπαμε, το κάναμε και είμαστε περήφανοι, γιατί πράξαμε αυτό που υποσχεθήκαμε», κατέληξε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr