Μ. Βαρβιτσιώτης: Η διπλωματική και αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, μας δίνει περισσότερα εφόδια απέναντι στην Τουρκία

0
134
μ-βαρβιτσιώτης-η-διπλωματική-και-αμυν

Βαρβιτσιώτης: «Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή και εκφράζεται με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο ειδικά μετά την κατάρτιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ»…

τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Σκάι’.

«Γι’ αυτό, έχουμε χαράξει μία στρατηγική σε τρία επίπεδα: ευρωπαϊκό, διεθνές και αμυντικής θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε με έμφαση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε σταθερά, όπως συνέβη με τον Έβρο, με το Όρουτς Ρέις, με τους ουσιαστικούς για την αποτρεπτική μας δύναμη εξοπλισμούς, αλλά και με τις διμερείς συμφωνίες που έχει καταρτίσει η χώρα.

Αναφορικά με τις συμφωνίες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι, αν ο Ερντογάν βάλει απέναντί του την Ελλάδα με οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, θα ξέρει ότι θα ξαναβρεί απέναντί του το μπλόκο των Βρυξελλών, την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως συμμάχους μας και αυτό είναι μία πραγματικότητα που σήμερα δίνει στη χώρα μας πολύ περισσότερα εφόδια από ό, τι είχε στο παρελθόν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν κληθούμε, τη στιγμή που θα κληθούμε, οι πρώτοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία είμαστε εμείς οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού παρατήρησε ότι σε επίπεδο ρητορείας το φετινό φθινόπωρο είναι πιο θερμό από το καλοκαίρι, σχολίασε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

«Συστηματικά ενημερώνουμε τους εταίρους μας και έχουμε διαμορφώσει ένα κλίμα ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας παίκτης που παίζει με τους κανόνες της συνδιαλλαγής σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε όλα αυτά που οχυρώνουν τη χώρα σε επίπεδο διπλωματίας και διεθνών σχέσεων, καθώς έχει καταψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, ενώ διαφωνεί και με τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και με τη συμφωνία για κήρυξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr