Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προχωρά σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων

0
97

Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα αξιοποιεί όλο το νομικό και ουσιαστικό οπλοστάσιο το οποίο έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια και προχωράει τώρα σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στις…

περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου», τόνισε ο Aναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και παρέπεμψε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, τη συμφωνία για χάραξη ΑΟΖ με την Ιταλία και την «οικοπεδοποίηση» της περιοχής.

Ο Aναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται τα πράγματα σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας

Σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ανέφερε πως αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας και πως πρέπει να γίνει σε χρόνο και με τρόπο που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «πρέπει να πέσει φως από τη Δικαιοσύνη ώστε να αποκαλυφθεί ποιος παρακολουθούσε, ποιος είχε συμφέρον και ποιος χρησιμοποιούσε αυτό το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό», όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε δε ότι αυτό «μόνο οι δικαστικές αρχές μπορούν να το κάνουν και ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr