Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Μ. Βρετανία παραμένει βασικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας

0
107
μ-βαρβιτσιώτης-η-μ-βρετανία-παραμένει

Βαρβιτσιώτης: Οι ιδιαίτερα σημαντικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας, οι οποίες εδράζονται και σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς…

επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον νέο Βρετανό Πρέσβυ στην Αθήνα Μάθιου Λοτζ (Matthew Lodge).

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία παραμένει βασικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας με μακρά παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και η αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο, το οποίο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, πρέπει να γίνει πιο φιλόδοξο και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς συνεργασίας.

Κατά τη συζήτηση, όπως επισημαίνεται, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της παροχής διευκολύνσεων τόσο προς τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα μας όσο και προς τους Έλληνες πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της βελτίωσης του υφιστάμενου πλαισίου θεωρήσεων εισόδου στις δύο χώρες, σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας αλλά και των υποχρεώσεων της χώρας μας ως κράτος-μέλος του Σένγκεν. Ειδική αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στους Έλληνες φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς και στους Έλληνες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, παρόλο που δεν είμαστε πλέον εταίροι στην ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουμε σύμμαχοι και φίλοι και στο πλαίσιο των κοινών μας στρατηγικών φιλοδοξιών, επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε μια στρατηγική σχέση με αμοιβαίο όφελος για τους πολίτες και των δύο χωρών στη μετα-Brexit εποχή.

Δ.Μάν.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr