Μαύρο ρεκόρ με 93.000 κρούσματα σε μια μέρα στη Βρετανία

0
119
μαύρο-ρεκόρ-με-93-000-κρούσματα-σε-μια-μέρα-σ

Η χειρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας, όσον αφορά στον αριθμό κρουσμάτων, κατεγράφη χθες στη Βρετανία με 93.045 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική ημέρα που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ.

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον την Παρασκευή έφτασαν τα 3.201. Καταγράφηκαν επίσης 111 θάνατοι από κορωνοϊό ενώ οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 7.611.

Στο Λονδίνο, επίκεντρο της νέας μετάλλαξης, οι εισαγωγές σε νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 34% την Τρίτη, ημέρα στην οποία φορούν τα νεότερα στοιχεία, σε σχέση με μία βδομάδα νωρίτερα. Στο ίδιο διάστημα οκτώ νοσοκομεία της πρωτεύουσας ανέφεραν διπλασιασμό των εισαγωγών, ενώ στο νοσοκομείο του Κρόιντον οι μισές κλίνες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες από ασθενείς.

Στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισαγάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων παμπ και εστιατορίων), ενεθάρρυνε την τηλεργασία και επέβαλε υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις.

Ωστόσο οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Για «μεγάλο κύμα» προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «μεγάλο κύμα της Όμικρον» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εμβολιαστικό κέντρο του δυτικού Λονδίνου.

Παράλληλα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αντικρουόμενα μηνύματα από την κυβέρνηση και τους συμβούλους της σχετικά με τις συναναστροφές τα Χριστούγεννα.

«Αυτό που λέμε και ο Κρις Γουίτι και εγώ είναι ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα της Όμικρον που έρχεται. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνετοί» δήλωσε, κάνοντας λόγο για «μια πολύ σοβαρή απειλή» και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr