Με 184 χλμ/ώρα μέσα στην Αθήνα

0
34
με-184-χλμ-ώρα-μέσα-στην-αθήνα

Αθήνα: Η Τροχαία αφαίρεσε 96 άδειες οδήγησης και βεβαίωσε 124 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. ΣΟΚ από την υπέρβαση ταχύτητα μεσα στην Αθήνα…

Σε… «πίστες αγώνων» έχουν μετατρέψει κάποιοι οδηγοί τους άδειους δρόμους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός αναγκάζοντας την ΕΛΑΣ να πραγματοποιεί μπλόκα για υπερβολική ταχύτητα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια άλλων οδηγών.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ κάποιοι κινούνταν σε δρόμους στην Αθήνα με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 184 ή τα 172 χλμ./ώρα δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος.

Μάλιστα στο τριήμερο 26-28 Μαρτίου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ειδική εξόρμηση για βεβαίωση παραβάσεων υπέρβασης ορίου ταχύτητας, σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Λ. Κηφισίας, η Λ. Μεσογείων, η Λ. Βουλιαγμένης και η Λ. Αθηνών-Σουνίου.

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 263 παραβάσεις!

Οι 124 αφορούσαν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 2 για επίδειξη ικανοτήτων, οι 6 για θόρυβο, μία για παράβαση ερυθρού σηματοδότη και 1 για κατανάλωση αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αφαιρέθηκαν 96 άδειες οδήγησης, 18 άδειες κυκλοφορίας, 6 ζεύγη πινακίδων ενώ ακινητοποιήθηκαν 5 οχήματα.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 89 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr