Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Ζάκυνθο – Κατολίσθηση στη Ναύπακτο

0
152
μεγάλες-ζημιές-από-ανεμοστρόβιλο-στη

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Ζάκυνθο – Κατολίσθηση στη Ναύπακτο

Ειδήσεις: Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα, «ξηλώθηκαν» το σκέπαστρα από το 2ο Γυμνάσιο και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σχολείο.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

Εκτός από το Καναλάκι, η κακοκαιρία έπληξε ακόμα την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Νωρίτερα, κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Τέλος, σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί.

Κατολίσθηση στο Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου

Στο μεταξύ προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκα και στη Ναύπακτο. Ειδικότερα, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κατολίσθηση πίσω από το αστυνομικό τμήμα, από την πλευρά του Ειρηνοδικείου. Από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες.

Όλη την νύχτα, έβρεχε στην πόλη και ενδεχομένως η πίεση των νερών, οδήγησε σε αυτήν την κατολίσθηση.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr