Μεγάλου: Βασική στρατηγική της Πειραιώς το σχέδιο Sunrise

0
172
μεγάλου-βασική-στρατηγική-της-πειραι

Τη θέση πως το σχέδιο Sunrise της Τράπεζας Πειραιώς είναι η βασική στρατηγική της διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου κατά την παρέμβαση του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ.Μεγάλου είπε πως το σχέδιο αυτό έχει τρεις πυλώνες, την μείωση NPEs, την κεφαλαιακή ενίσχυση 3 δισ. και ο εταιρικός μετασχηματισμός (κυρίως ψηφιακός).

Με χαρά βλέπω ότι και οι άλλες τράπεζες είναι στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως η νούμερο ένα βοήθεια προς την κοινωνία θα είναι “η σχέση μας με τους πελάτες. Με το electronic know your customer, απελευθερώνουμε χρόνο από το προσωπικό μας για να συμβουλεύει τον πελάτη, από το να κάνει γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

Αυτό, εκτιμά, θα βοηθήσει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των ίδιων και των τραπεζικών αποτελεσμάτων.

Ο Χ. Μεγάλου υπογράμμισε ακόμη κάτι που παρατήρησε στις πολλαπλές παρουσιάσεις σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές κατα την ΑΜΚ, ότι είναι πολύ σημαντικό το βάρος που δίνει η διεθνής επενδυτική κοινότητα στη δυνατότητα της Τράπεζας Πειραιώς να χρηματοδοτεί στην ελληνική κοινωνία με βάση και τα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Όπως τόνισε, πρόκειται για θεμέλιο λίθο της προσπάθειας από εδώ και πέρα, εντάσσεται και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την ανάπτυξη. ‘Η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα είναι κρίσιμη για το πως θα κριθούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Σημείωσε δε πως “όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι για να μπορέσουμε να μετασχηματισουμε την ελληνική οικονομία με τέτοιο τροπο που θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Με πρωτοβουλίες όπως την αντιστροφή του brain drain, για να προσελκύσουμε νεους να αποκτησουν skills και δεξιοτητες γγια ναα μπουν στην αγορά εργασίας από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr