Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους κτηνοτρόφους 2022! Αυτό συμβαίνει με την πληρωμή της ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

0
210

Περιεχόμενα

Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους κτηνοτρόφους 2022! Αυτό συμβαίνει με την πληρωμή της ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)- ΕΛΓΑ (www.elga.gr) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

NEWS: Εκτός και αν υπάρξει µια πολιτική παρέµβαση που θα φέρει fast track διαδικασίες στον σχεδιασµό και την υλοποίηση του εν λόγω µέτρου ενίσχυσης (Μέτρο 21), όλα δείχνουν πως η πληρωµή θα καταστεί δυνατό να πληρωθεί προς τα τέλη Νοεµβρίου, αρχές ∆εκεµβρίου, όπως είχε συµβεί και στην περίπτωση της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών το 2020, όταν ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το µέτρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Με … διαταγή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΕΟ επίδομα βενζίνης- ΝΕΟ Fuel Pass voucher στο GOV.GR – ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 EFKA, ΟΓΑ, ΝΑΤ

Προς το παρόν, τροποποιήσεις στο ΠΑΑ

Σύµφωνα µε πληροφορίες της Αgrenda από τις διαχειριστικές αρχές, προς το παρόν η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο τροποποίησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναµένεται να διατεθούν 71 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, ενώ εκτιµάται ότι το τελικό ποσό του µέτρου θα διαµορφωθεί κοντά στα 90 εκατ. ευρώ, αφού θα υπάρξει και εθνική συµµετοχή. Σηµειωτέον να αναφερθεί ότι το τελικό ποσό θα οριστικοποιηθεί µόλις προβλεφθούν οι περιφέρειες που θα ενισχυθούν.

Πηγές από τις διαχειριστικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει σταλεί στην Ευρώπη η 10η Τροποποίηση του ΠΑΑ που προβλέπει το σχετικό Μέτρο και ακόµη γίνονται «προσθαφαιρέσεις» για να χωρέσει στον υφιστάµενο προϋπολογισµό.

Παράλληλα φαίνεται πως και η επεξεργασία του δεν βρίσκεται σε κάποιο οριστικό στάδιο. Αρκετοί πάντως συνοµιλητές της Agrenda που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διεργασίες και τους χρόνους που απαιτούνται, προεξοφλούν πως ό,τι ποσό και να προβλεφθεί, αυτό δεν θα το δουν στην τσέπη τους οι κτηνοτρόφοι εντός του καλοκαιριού.

Πάντως, εφόσον πράγµατι το τελικό ποσό προσεγγίσει τα 90 εκατ. ευρώ, τότε το σενάριο που θέλει τον τρόπο υπολογισµού της ενίσχυσης να ακολουθεί το µοντέλο των συνδεδεµένων, φαίνεται να διευκολύνεται. Με άλλα λόγια, µια ενίσχυση κοντά στα 12 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα, κάτι που έχει αναδείξει µε ρεπορτάζ της η Agrenda δείχνει να επικρατεί ως σηµείο αναφοράς για την διαµόρφωση του µέτρου. Άλλωστε, σχετική πρόταση έχει καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών (ΕΘΕΑΣ).

Όπως είναι γνωστό η συνδεδεµένη δίνεται για αιγοπρόβατα που παράγουν πάνω από 100 κιλά γάλα κατά µέσο όρο στην εκµετάλλευση. Ωστόσο, προκρίνεται και το µοντέλο περιφεριοποίησης των κιλών γάλακτος µε βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΟ -∆ήµητρα. Κάτι τέτοιο θα αλλάξει και το τελικό συνολικό ποσό ενίσχυσης.

Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους κτηνοτρόφους 2022! Αυτό συμβαίνει με την πληρωμή της ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Προσεχώς η πλατφόρµα για το πετρέλαιο

Για τις επόµενες ηµέρες δροµολογείται το άνοιγµα της πλατφόρµας στην ΑΑ∆Ε η οποία θα υποδεχθεί τις αιτήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου. Στον προγραµµατισµό της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει σταδιακά η πίστωση των εξατοµικευµένων ποσών από τις αρχές Αυγούστου σε όσους παραγωγούς διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.

Αν και ο υπολογισµός της ενίσχυσης θα γίνει βάσει των περσινών δηλώσεων ΟΣ∆Ε (έτους 2021), για τη λήψη αυτής είναι υποχρεωτική η υποβολή της δήλωσης έτους 2022. Παράλληλα το ύψος της επιστροφής θα οριοθετείται από τον αριθµό των στρεµµάτων και το είδος της καλλιέργειας, όπως δηλώνεται στο ΟΣ∆Ε, σε συνδυασµό µε τα τιµολόγια αγοράς πετρελαίου κίνησης, όπως αυτά θα δηλωθούν από το δίκτυο εµπορίας καυσίµων στη φορολογική αρχή (Mydata).

Χαράς ευαγγέλια ..!!Επιστροφή πετρελαίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους 2022- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους κτηνοτρόφους 2022! Αυτό συμβαίνει με την πληρωμή της ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ – Ποσά και δικαιούχοι!

Το λιγότερο στα 100 εκατ. ευρώ θα ανέρχεται το νέο πακέτο ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών.

Έχει κλειδώσει στα 100 εκατ. ευρώ, όπως αρχικά είχε γράψει αρχικώς ο ΑγροΤύπος, το δεύτερο… ημίχρονο της ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, ενώ σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση του εν λόγω ποσού.

Voucher διακοπών ύψους 150 ευρώ: Αναλυτικά η διαδικασία

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει αλλάξει ο προτεινόμενος σχεδιασμός εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ για ενίσχυση με το κεφάλι, πλην όμως για να γίνει εφικτό αυτό, απαιτείται να μπουν φίλτρα κατά το πρότυπο των κριτηρίων για τις συνδεδεμένες (π.χ. όριο γάλακτος ανά ζώο) ή και κάποια άλλα.

Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους κτηνοτρόφους 2022! Αυτό συμβαίνει με την πληρωμή της ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Μάλιστα σύμφωνα με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) που βρίσκονται σε επαφή με το ΥπΑΑΤ, ένα αρχικό σχέδιο της ΚΥΑ έχει αποσταλεί ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, με τους καθ’ ύλην αρμόδιους πλέον υπουργούς (Σκυλακάκης, Σταϊκούρας) να καλούνται να το εγκρίνουν ή όχι.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ο χρόνος περνάει και οι κτηνοτρόφοι παραμένουν σε αναβρασμό, καθώς τα κόστη εκτροφής παραμένουν σε εξαιρετικά δυσβάσταχτα για εκείνους επίπεδα.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ – Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr