Μήνυμα για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο από ΗΠΑ -Μπλίνκεν: Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση με τη Ρωσία αν χρειαστεί

0
127
μήνυμα-για-τρίτο-παγκόσμιο-πόλεμο-από

Μήνυμα για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο από ΗΠΑ -Μπλίνκεν: Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση με τη Ρωσία αν χρειαστεί

«Δεν επιζητούμε τη σύγκρουση. Αλλά αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους του τους συμμάχους και το έδαφός του έναντι μιας ρωσικής επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Συμμαχία μας είναι αμυντική. Δεν επιζητούμε τη σύγκρουση. Αλλά αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μπλίνκεν, ενώ καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον των αμάχων στην Ουκρανία.

«Και στη διάρκεια της νύκτας είδαμε επίσης αναφορές για επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού εργοστασίου. Αυτό απλώς καταδεικνύει την αφροσύνη αυτού του πολέμου και τη σημασία να τερματιστεί και τη σημασία η Ρωσία να απομακρύνει όλα της τα στρατεύματα και να δεσμευθεί σε διπλωματικές προσπάθειες καλή τη πίστει», κατάληξε ο Αμερικανός υπουργός.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα «χέρια» των ρωσικών δυνάμεων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Κατελήφθη το το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης – Νωρίτερα είχε χτυπηθεί από ρωσικά πυρά (βίντεο), προκαλώντας σοκ σε όλο τον πλανήτη – Ζελένσκι: Αν εκραγεί αντιδραστήρας, θα είναι το τέλος των πάντων – Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία απειλεί την ασφάλεια όλης της Ευρώπης
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. «Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr