Μήνυμα Ζελένσκι σε Ρώσους στρατιώτες: Αιχμαλωσία ή θάνατος – Δεν σας περιμένει τίποτα άλλο

0
245
μήνυμα-ζελένσκι-σε-ρώσους-στρατιώτες

Μήνυμα Ζελένσκι σε Ρώσους στρατιώτες: Αιχμαλωσία ή θάνατος – Δεν σας περιμένει τίποτα άλλο

Ειδήσεις: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του, αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα θα είναι υπεύθυνη για μια μαζική «ανθρωπιστική καταστροφή» εάν δεν συμφωνήσει σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο απειλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον αμάχων, εναντίον των πόλεων μας, εναντίον των υποδομών μας. Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να ανταποκριθεί», είπε στην καθημερινή του τηλεοπτική ομιλία, αναφέρει το Reuters.

Επίσης τόνισε ότι οι Ουκρανοί έχουν δείξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ.

“Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να σπάσει ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα” σημείωσε ο Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε για άλλη μια φορά τους Ρώσους στρατιώτες να εγκαταλείψουν την χώρα.

“Οι σχεδόν δύο εβδομάδες της αντίστασής μας σας έδειξαν ότι δεν θα τα παρατήσουμε. Ότι θα πολεμήσουμε μέχρι να ανακτήσουμε τη γη μας και να απαντήσουμε για όλους τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Για τα σκοτωμένα παιδιά” είπε χαρακτηριστικά.

“Μπορείτε ακόμα να σωθείτε, αν απλώς φύγετε”, επεσήμανε ο Ζελένσκι, προτρέποντας τους στρατιώτες να μην εμπιστεύονται τους διοικητές τους όταν τους λένε ότι έχετε ακόμη μια ευκαιρία στην Ουκρανία.

“Τίποτα δεν σας περιμένει εδώ. Εκτός από αιχμαλωσία ή θάνατο, θα πάρετε τη ζωή μας και θα δώσετε τη δική σας. Και ξέρουμε  ότι οι διοικητές σας έχουν ήδη καταλάβει τα πάντα. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να επιστρέψουμε στην ειρήνη. Πηγαίνετε στα σπίτια σας” πρόσθεσε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr