Μιωνής: «Γιατί στοχοποιήθηκα από τη «συμμορία» με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο»

0
135
μιωνής-γιατί-στοχοποιήθηκα-από-τη-σ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην κατάθεση του στην εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο για τον λόγο που στοχοποιήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε στον Άρειο Πάγο στοιχεία που αφορούν «ατοπήματα» από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά και αναφορά σε συνάντηση που είχε κατά την επίδικη περίοδο της σκευωρίας Novartis με παράγοντα «που ανήκε στον στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης και ο οποίος του επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για εκβιασμό που είχε κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο Σάμπυ Μιωνής υποστήριξε την μήνυσή του, ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Σύμφωνα πάντα με τον Σάμπυ Μιωνή, η «συμμορία», στοχοποίησε τον ίδιο και τον Άγγελο Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, λόγω της σχέσης του με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ακόμα, ο Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε για συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να του επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι:

– «Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.

– «Γαμ….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους.

– Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Παράλληλα, στην κατάθεσή του ο Σάμπυ Μιωνής φέρεται να έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς.

Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου τριών εκατομμυρίων σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή.

Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Επιπλέον, καταγγελία έκανε για «αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Σταύρος Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

Τόσο ο Σάμπυ Μιωνής όσο και ο Σταύρος Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016 εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί».

Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος
Απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο Σάμπυ Μιωνής λίγο πριν την κατάθεση του στην ανακρίτρια του Άρειου Πάγου για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη σκευωρία Novartis, έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σήμερα ο Μιωνής, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr