Μητσοτάκης από Ιωάννινα για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή

0
82

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Aπό τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε – μεταξύ άλλων – στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ότι: «Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μετά το τέλος της παρέλασης στην πόλη των Ιωαννίνων, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η πατρίδα μας, ηλιόλουστη, υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα, στο Καλπάκι, στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

Μητσοτάκης από Ιωάννινα για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή Μητσοτάκης από Ιωάννινα για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή

»Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά – που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με υπερηφάνεια – μια πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

kathimerini.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr