Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν από την Αρχαία Αγορά

0
108

Στην Ελλάδα βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Λόγω της καθυστέρησης της άφιξης της Προέδρου της Κομισιόν, δεν πραγματοποιήθηκε το πρόγευμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 10:00.

Η επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο περιοδείας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λίγο πριν οι Βρυξέλλες ανάψουν το οριστικό «πράσινο φως» για την έγκριση των εθνικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο το οποίο δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσουν από κοινού οι «27» τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Αφότου περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, πέρασαν από τον ναό του Ηφαίστου, Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν, με θέα την στοά του Αττάλου, ξεκίνησαν να τοποθετούνται για το όραμα που ξεδιπλώνεται και πλέον αποτελεί πραγματικότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι από τις ωφελημένες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το ελληνικό σχέδιο έτυχε κολακευτικών σχολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε, στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία επικεντρώνονται οι περισσότεροι πόροι. Το σχέδιο, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τίτλο (Ελλάδα 2.0) που υποδεικνύει την Ελλάδα του μέλλοντος.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr