Μητσοτάκης για Πανελλήνιες Εξετάσεις: «Γέφυρα για το Πανεπιστήμιο, όχι η μόνη για την πρόοδο»

0
29
μητσοτάκης-για-πανελλήνιες-εξετάσει

Mήνυμα στους μαθητές και στις μαθήτριες που από συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έστειλε μέσα από ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές όπως αναφέρει, «δίνουν την μάχη της μόρφωσης, επ΄αφορμής και της έναρξης των Πανελλαδικών Eξετάσεων».

«Οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ρόλος τους, ωστόσο, παραμένει o ίδιος: αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ας μη ξεχνούν, όμως, ότι τέτοιες μάχες έχει πολλές και διαφορετικές ο πόλεμος της ζωής. Και ότι είναι στο χέρι τους να τον κερδίσουν, νικώντας όχι μόνο σε αυτές, αλλά και στις πολλές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν. Αρκεί να κρατούν πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο», έγραψε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Το μήνυμα Μητσοτάκη:

Ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, οι νέοι μας ξεκινούν, σήμερα, να γράφουν μία καινούργια σελίδα στη ζωή τους. Οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Αλλά και να υπηρετούν καλύτερα τον χαρακτήρα τους. Ο ρόλος τους, ωστόσο, παραμένει o ίδιος: αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο.

Καλή δύναμη, λοιπόν, στα κορίτσια και στα αγόρια που, από το πρωί, δίνουν τη μάχη της μόρφωσης. Ας μη ξεχνούν, όμως, ότι τέτοιες μάχες έχει πολλές και διαφορετικές ο πόλεμος της ζωής. Και ότι είναι στο χέρι τους να τον κερδίσουν, νικώντας όχι μόνο σε αυτές, αλλά και στις πολλές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν. Αρκεί να κρατούν πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr