Μητσοτάκης με την Πρωθυπουργό της Σερβίας

0
45
μητσοτάκης-με-την-πρωθυπουργό-της-σερ

Mε την Πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άνοιγμα του Tουρισμού στη συνάντηση με την Σέρβα ομόλογό του.

H Άνα Μπρνάμπιτς ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους Σέρβους επισκέπτες καθώς, όπως είπε, αυτή κίνηση ενισχύει και την εμβολιαστική εκστρατεία της Σερβίας.

«Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα. Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με την Πρωθυπουργό της Σερβίας

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την οικονομική μας συνεργασία, να προωθήσουμε κοινές επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και στον τομέα της ενέργειας. Όπως σας είπα, δεν πρόκειται να φύγω από την Αθήνα αν δεν έχω την ημερομηνία για την επίσκεψή σας στο Βελιγράδι για το πότε θα μπορέσουμε να έχουμε την τέταρτη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας», ανέφερε η Άνα Μπρνάμπιτς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr