Μητσοτάκης με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας

0
35

Με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Badr bin Farhan Al-Saud, είχε συνάντηση ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρίγκιπας Al-Saud πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν η ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών δεσμών και ανταλλαγών και η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι. Καταλαβαίνω ότι είχατε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού χθες. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας συνεργασίας και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδετε στην προστασία της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς σας. Καθώς έχουμε εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

Πρίγκιπας Badr bin Farhan Al-Saud: Βεβαίως. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση χθες και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr