Μητσοτάκης: Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

0
73

Νέα κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

Στη κυβερνητική σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργού Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

Η σύσκεψη για την κακοκαιρία έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος) στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

 Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

Ακόμα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

«Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καμία δόση εμβολίου δεν θα πάει χαμένη.

Κυβερνητική σύσκεψη για την κακοκαιρία

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική μέχρι αύριο το πρωί, επηρεάζει ήδη την Εύβοια, και θα επηρεάζει και μέχρι αύριο το απόγευμα Κρήτη. Συνιστούμε προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγουμε όλες τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατό. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα ειδικά στην Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα υπάρχει ενημέρωση για το που υπάρχουν οι βλάβες. Νομίζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, και το παρακολουθούμε. Οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά την σύσκεψη.

Δείτε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πολλά τα προβλήματα στην Αττική από τις έντονες χιονοπτώσεις
Η «Μήδεια» σάρωσε όλη την Αττική και ολόκληρο ο νομός έχει γεμίσει χιόνια. Στα βόρεια προάστια είναι δύσκολες οι μετακινήσεις, ενώ το χιόνι έχει καλύψει το κέντρο της Αθήνας αλλά και τα νότια φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα.

Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Περιφέρειας Αττικής απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλο τον νομό να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αποκαταστάθηκε από τις 9 το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας.

Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10:00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο νομό Αττικής λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Πηγή: tilegrafimanews.gr