Μητσοτάκης: «Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση»

0
94

«Γίνεται φέτος αφορμή όχι μόνο για να ευχηθούμε όσο κυρίως για να στοχαστούμε και να αγωνιστούμε. Το μήνυμά της αποτυπώνεται σε ένα μονοπρόσωπο. Αυτό της γυναίκας της Ουκρανίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για την ημέρα της γυναίκας.

«Εκείνης που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από την ρωσική εισβολή. Αλλά και εκατοντάδες άλλες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Ένας άδικος πόλεμος που χτυπά πρώτα τους πιο αδύναμους», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Σε τέτοιες οριακές στιγμές της ιστορίας που τα εθνικά σύνορα αμφισβητούνται αμφισβητούνται και τα δικαιώματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι «ο αγώνας κατά του κατακτητικού αυταρχισμού γίνεται αυτόματα και αγώνας για προστασία των πιο ευάλωτων».

«Όλοι οι πόλεμοι διευρύνουν τις ανισότητες όμως η δύναμη του πολιτικού φιλελευθερισμού είναι ότι μπορεί να διευρύνει τις συμπεριληπτικές του αξίες ακόμα και μέσα από παγκόσμιες δοκιμασίες. Γι΄ αυτό και η συμπαράταξή μας με τις γυναίκες της Ουκρανίας συνοδεύεται από τον αγώνα μας για να βρει η γυναίκα παντού στον κόσμο τον ρόλο που της αξίζει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φίλων.

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς. Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr